Albert Kraus is een begaafde kaasmaker
in de Allgäu. De melk komt van 2 boerderijen uit de omgeving van 5 km(
tevens Oostenrijk). Het koeienras is Brown Swiss, welke melk levert met
een bijzondere samenstelling. Deze melk wordt gethermiseerd.
Quicke in Devon, Engeland, maken al eeuwen prachtige kazen waaronder
Cheddar. Deze rauwemelkse 'clothbound' kaas ( in linnen gerijpt) wordt
volgens het Cheddar procedé gemaakt ( het stapelen van blokken wrongel
waardoor de wei uit de wrongel geperst wordt.) De Cheddar is rauwemelks.
Na een rijping van 12 tot 24 maanden zijn de kazen op hun top. Het
idee van Albert, Norbert ( affineur) en Tom ( hoofd verkoop Quicke's)
was om een hybride kaas te maken. Een huwelijk tussen Engeland en
Duitsland in de kaasmakerij. Geweldig resultaat is de halfharde
koemelkkaas, met een gewassen korst waar Linens door ontstaat.
Smaken als hooi, warm vochtig stro, noten als in hazelnoten en
aromatisch door de roodbacterie Linens met tonen van abrikoos in de
nasmaak, is de kaas complex en uniek te noemen. Verrukkelijk als
dessertkaas, maar ook geweldig om kaasfondue mee te maken.
Zwangerproof ( zonder korst)
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Duitse Alpencheddar