Beaufort Alpage
Omschrijving

De kaas wordt gemaakt in een drietal valleien in de Savoie: de Beaufortain, de Tarentaise, de Maurienne en in een deel van de vallei van Arly.

Er is een Beaufort, gemaakt in de vallei, het hele jaar door, een Beaufort d' Eté, uitsluitend van melk van buiten grazende koeien, dus in de zomer in de vallei. En dan de ultieme Beaufort, de BEAUFORT ALPAGE, uitsluitend geproduceerd van mei tot oktober.

Er zijn helaas niet veel alpage boeren meer.

'Alpage' slaat op het feit dat de koeien die de melk voor deze kaas leveren vanaf de lente tot in de herfst op de weides in de bergen boven de 800 meter hoog grazen. De koeien daar worden tweemaal daags gemolken. De kruiden en de bloemen in hun dagelijks menu proef je weer terug in de kaas van ongepasteuriseerde melk. De smaak is nootachtig en vol.

Sinds 2012 heeft deze kaas het Europese AOC/AOP-keurmerk. Deze kaas is zeer geschikt voor de fondue.

Kaas-met-Vermouthcombinatie. Mulassano Extra dry: Pas
zeer recentelijk verkrijgbaar buiten Café Mulassano in Turijn. Hun
recept is al meer dan 100 jaar oud De witte wijn wordt op smaak gebracht
met de eigen essences die getrokken zijn uit verse kruiden. De anijs
uit de kruidenmix komt naar voren; zilt en zoet in één!


Zwangerproof

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Beaufort Alpage

Minimaal 20 maanden

Kies een gewicht
Extra'sOptioneel
€ 6,00
100 gram
€ 60,00 per Kilo
Eigenschappen
Hard/half-hard
Rauwmelks
Koe
Frankrijk
Pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
Ja