Blue Stilton
Omschrijving

Blue Stilton A.O.C.


The King of Cheeses genoemd en niet zonder reden!

Stilton wordt tegenwoordig gemaakt van gepasteuriseerde koemelk omdat de
fabrieken die haar produceren dat vast hebben laten leggen in de A.O.P.
De Penicillium Roqueforti wordt aan de melk toegevoegd, ontwikkelt zich
pas als de kazen doorspiest worden.
Bij Blue Stilton is dat later dan bij andere blauwaderkazen. Hierdoor ontwikkelt de kaas al een eigen
smaak, voor de aders zich ontwikkelen. De Engelsen eten hem het liefst op 4 maanden rijping. Hoewel in een fabriek geproduceerd, is deze kaas meer ambachtelijk bereid dan menige Nederlandse boerenkaas.
Voorheen werd plantaardig stremsel gebruikt, tegenwoordig weer dierlijk stremsel, dat de smaak ten goede komt.
De kaas van Colston Basett Dairy wordt pas tussen de 4 en de 6 weken doorspiest waarna de schimmel kan gaan groeien. Na een rijping van 9 tot
12 weken ontstaat een absoluut romige, nootachtige maar niet zoute blauwader. Stilton is vernoemd naar het reizigers plaatsje in
Nottinghamshire waar de reizigers vooral voor de daar gemaakte kaas
verbleven. Hier werd de kaas ook voor het eerst verhandeld.


Zwangerproof
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Blue Stilton

Engeland Nottinghamshire

Extra's
Kies een gewicht
€ 3,90
100 gram
Eigenschappen
Blauwader
Gepasteuriseerd
Koe
Engeland
Midden-pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Ja