Brie de Melun
Omschrijving

Brie de Melun heeft het Europese AOC/AOP-keurmerk.


Het grote verschil tussen Brie de Melun en Brie de Meaux is niet
alleen het aantal kilometers tussen deze twee plaatsen of het formaat
(Brie de Melun is kleiner), er is ook een verschil in de bereiding:


Door het rusten van de wrongel in de kaasmakerij, een dag op circa 30
graden , vermeerderen de natuurlijke bacteriën in de beginnende kaas
zich enorm. Voorrijpen noemen we dit. Dit maakt dat de
witschimmelcultuur later moeite heeft zich te manifesteren op de korst.
Natuurlijke bacteriën beschermen de melk en de kaas tegen alles wat er
van nature niet in horen. Er zullen hierdoor altijd bruin-roze vlekken
zichtbaar zijn. Dat zegt niets over de rijpheid. Na 5 weken zal het
krijthart in de kaas verdwenen zijn en is ze klaar voor consumptie.


Niet zwangerproof

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Brie de Melun

de brie voor de "gevorderde brie-eter"

extra's
Kies een gewicht
€ 3,80
100 gram
Eigenschappen
Witschimmel
Rauwmelks
Koe
Frankrijk
Pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Nee