Deze triple-crèmekaas met witschimmelcultuur is in de dertiger jaren
ontwikkeld op verzoek van affineur Henri Androuët om zowel in de keuken
als op het kaasplateau acte de présence te geven. Na wat kleine aanpassingen in de vorm, kreeg de kaas, die eerder Excelsior genoemd werd, de naam Brillat-Savarin, waarmee Androuët de 18e-eeuwse gastronoom
Jean Anthelme Brillat-Savarin eerde. Brillat-Savarin is de auteur van 'Physiologie du goût, ou Méditations de Gastronomie Transcendante'. Over het algemeen verkoopt Fromagerie l'Amuse de Brillat-Savarin die wordt
gemaakt uit rauwe koemelk. Tijdens de bereiding worden room toegevoegd om de rijkdom (en het vetgehalte) van deze kaas nog wat te verhogen. Het is een triple-crème kaas, wat betekent dat het vetpercentage in de
droge stof hoger is dan 70 % .
De Brillat-Savarin smaakt naar zoete room, heeft frisse accenten van volle kwark en in de smaak iets van noten en paddestoelen..
Niet zwangerproof
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Tripple-crème