Een prachtige lactisch gestremd witschimmelkaasje uit de departementen
Aube en Yonne. Lactische stremming (langzame stremming op lage
temperatuur) zorgt voor het rulle krijthart in de kaas en dit zorgt
weer voor een intense smaakbeleving. Met tonen van yoghurt, noten,
aardsheid en paddenstoelen. Soms wordt ze nog bereid van
ongepasteuriseerde melk maar vaak van gepasteuriseerde.
Deze 50+kaas komt uit Champagne-Ardennes en Chablis. Er wordt vaak
gesuggereerd dat het dus ook smaakt bij de wijnen uit die streek, dit klopt
bij een wat oudere Chablis, maar zeker niet altijd bij Champagne. Groene
thee met jasmijn werkt ook erg goed. Bij een perfect rijp kaasje vormt
zich onder de korst een romig randje.
niet zwangerproof
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Witschimmel kaasje ca. 250 grams