Het rauwemelkse Franse broertje van de Zwitserse Gruyère komt uit de
regio Franche-Comté de kaas heeft al sinds 1958 een AOC keurmerk. De
koeienrassen Montbéliarde en Simmentaler of een kruising van beide
soorten leveren de melk wanner ze op de bergen grazen.
Bij onze Comté van Marcel Petite geschiedt de rijping in een oud fort
op een temperatuur van 11 graden. Dit is relatief laag waardoor de kaas
zich langzamer ontwikkelt, maar een veel mooier zuivel en verfijndere
smaak krijgt. Comté kazen hebben een diameter van tussen de 55 en 75
centimeter en een gewicht van tussen de 32 en 45 kilo en er is ruim 450
liter melk nodig om één kaas te kunnen maken. Met een productie van
60.000 ton per jaar is het de meest geproduceerde AOC-kaas van
Frankrijk.
Elegance (15-18 mnd)
Réservation (18-24 mnd)
Tijdens de feestdagen Symphonie (30 mnd)
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Minimaal 20 maanden