Deze Nederlandse Taleggio- achtige kaas van (20 minuten) gethermiseerde koemelk is lichtgeel, met een smeuïge, zachte textuur en heeft een ietwat droge roodflora. Naar het midden is de zuivel wit tot ivoorkleurig, en compact, met enkele oogjes. Jong gegeten is deze kaas, fris met gist-tonen, rijper wordt de kaas zwoeler, aromatischer en licht zoetig in de nasmaak. De optimale rijping voor deze kaas is voor de kleine Fiore ( circa 450 gram) dertig en voor de grote ( circa 2 kilo)veertig dagen.
Rutger is na zijn werk als ICT-er pas gaan leren kaasmaken, maar werkt nu harder dan voorheen door het grote succes. Begonnen op een boerderij in Cothen, nu alle productie en rijping verlegt naar Lopikerkapel, waar zij ook wonen.
Zwangerproof.
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Roodflora naar Italiaans recept