Gruyère Alpage
Omschrijving

Gruyère is een harde kaas van koemelk, genoemd naar de Zwitserse stad
Gruyères. De kaas heeft sinds 2001 het Zwitserse AOC keurmerk. Voor een kaaswiel van 35 kg is ongeveer 400 liter verse, rauwe melk
nodig. De koeien die de melk leveren, voeden zich zomers met weidegras en eten in de winter hooi. Er mag geen additieven worden toegevoegd.
Tijdens de rijpingstijd, die meerdere maanden duurt, worden de kaaswielen meermaals omgekeerd en met pekel gewassen.


Deze 'Alpage' versie wordt in de zomerperiode gemaakt, wanneer de
koeien hun kruidige weidegras in de Alpen boven de achthonderdmeter
grens bij elkaar grazen. Dit is de ultieme bergkaas, die tot op een 2,5
jarige leeftijd genoten wordt. De smaak van de Gruyère Alpage is zoetig,
pittig, kruidig en nootachtig en heeft een hint van bloemen. Over het
algemeen hebben wij de Gruyère van Monsieur Le Bulle, maar er zijn zeker
meer goede producenten.


Verrukkelijk met de Francesca rosé, een Kroatische bubbel!


Het vetpercentage schommelt tussen de 49 en 53 +


Zwangerproof

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Gruyère Alpage

Gruyère is een harde kaas van rundermelk, genoemd naar de Zwitserse stad Gruyères

Extra's
Kies een gewicht
€ 4,50
100 gram
Eigenschappen
Hard/half-hard
Rauwmelks
Koe
Zwitserland
Pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Ja