Lazuli is een ambachtelijke kaas, die naar Italiaans recept is ontstaan. Eens
per maand ging Rutger Pekelharing naar Osmate in Noordoost Italië. Daar
maken zij, samen met Cesare Ribolzi verschillende types kaas. Hij wilde
wat anders ontwikkelen dan dat wat men in Nederland kon vinden en is
aan de slag gegaan met Italiaanse receptuur. Zo is Lazuli naar het
recept van Gorgonzola gemaakt.
Deze blauwaderkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk uit Cothen maar dus gemaakt en gerijpt in Lopikerkapel, Utrecht.
De Penicillium Roqueforti wordt aan de melk toegevoegd en pas na het uitlekken en licht persen, worden de kazen handmatig doorspiest met
roestvrij stalen pennen. De schimmel heeft namelijk zuurstof nodig om zich te ontwikkelen.
Het zijn prachtige kazen van ongeveer 12 kilo, die pas sinds mei 2017 in productie zijn.
Lazuli, genoemd naar de Lapis Lazuli, die prachtige blauwe edelsteen
doet hier niet voor onder! Lazuli heeft minimaal 90 dagen gerijpt
niet zwangerproof
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Nederlandse Blauwaderkaas uit Lopikerkapel