Le Bailli
Omschrijving

Eigenlijk heet de boerderij Ferme le Bailli en het betreffende kaasje Le Pavé de Soignies.


Dit romige, stevige roodflora-kaasje van ongepasteuriseerde koemelk
uit Soignies (Vlaams = Zinnik) ten zuidwesten van Brussel, is gemaakt op
een vergelijkbare wijze als de Pont l’Eveque. Hier wordt al generatie
op generatie kaas gemaakt, ooit in de jaren '60 gestart door Juste en
Simone Degrève. De producenten wassen het kaasje niet alleen in pekel,
maar ook in een mooie witte wijn waardoor deze een mooi oranje en
aromatisch korstje ontwikkelt en waardoor het wat fruitigheid en een
licht zoetje in de nasmaak krijgt. Wanneer de roodflora haar werk gedaan
heeft wordt het kaasje verder droog gerijpt en geborsteld. Dat maakt
dat het korstje wat stevig en stug kan zijn.


niet zwangerproof

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Le Bailli

Roodflora uit België

vacuümeren of extra papier
Kies een gewicht
€ 4,00
100 gram
Eigenschappen
Roodflora
Rauwmelks
Koe
België
Midden-pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Nee