Maroilles Fermier
Omschrijving

Maroilles is een gewassen korstkaas (regelmatig gewassen met
gepekeld water). Door dit proces ontstaat de roodbacterie (er zijn er
drie- Brevium, Linens en Coryne bacterie). Nu wordt Maroilles na het
ontstaan van de roodflora, gedroogd en geborsteld. Dit omdat drogere
roodflora kazen langer kunnen rijpen. Nu ontwikkelt de kaas op de korst
haar zanderige structuur, wanneer je hier niet van houdt, adviseren we
deze weg te snijden.


Maroilles fermier wordt gemaakt met  ongepasteuriseerde koemelk. De
vierkante Maroilles, sinds 1950 al met een AOC-keurmerk, komt uit de
 regio les Hauts de France, meer specifiek de Picardie, en dankt zijn
naam aan de gelijknamige plaats, waar hij al sinds de 7e eeuw gemaakt
wordt.  De Picardie is een gebied van landbouw, mijnbouw en harde
werkers. Als die werkers thuiskomen hebben ze geen behoefte aan subtiele
fratsen: kaas moet naar kaas smaken! Robuust!


Sinds 1996 heeft deze kaas een beschermde oorsprongsbenaming.


Kaas-met-wijncombinatie: 10 years old Tawny port van
Taylor: een zachte, gerijpte Port die op 15 graden het best tot zijn
recht komt. Een gewaagde combinatie. Puur stal en animaal. De Port lijkt
steviger te worden!


Louis de Grenelle- Poirier- Cremant de Saumur blanc


Verrukkelijke frisse combinatie die licht verteerbaar is. De vijfde smaak, umami ontstaat hier met de Maroilles, vlezig zelfs.


Kaas-met-theecombinatie. Groene thee met Jasmijn van Dilmah: Zet
de thee met gefilterd water en op 80 graden om bitters in de thee te
voorkomen. Serveer de thee in een wijnglas waarin alle aroma's goed los
kunnen komen. Door de thee is mond warm; De kaas komt als het ware in
een gespreid bedje! De combi heeft een smaak van bloemen en gedroogd
fruit.


niet zwangerproof

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Maroilles Fermier

Stevige Roodflora uit de Picardie

vacuümeren of extra papier
Kies een gewicht
€ 2,60
100 gram
Eigenschappen
Roodflora
Rauwmelks
Koe
Frankrijk
Midden-pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Nee