Een mooie Alpagekaas van rauwe koemelk uit het Zwitserse deel van de
Jura rondom Neuchatel. De naam is afkomstig van 'la Glacière de
Monlesi', de grootste ondergrondse gletsjer in de Jura.
Net als de Comté (ook uit de Jura maar dan aan de Franse kant) heeft Le
Monlesi mooie fruitige tonen. Monlesi is ook een stuk kruidiger en met
zijn leeftijd van 12 maanden al heel erg vol en pittig van smaak. De
producent, ooit Appenzeller boer, wilde meer vrijheid in het kaasmaken,
wat niet kon in de Appenzeller. Dus begon hij onder zijn eigen naam de
"Monlesi" productie. De kaas wordt ook gewassen met witte wijn en
kruiden maar heeft een heel ander formaat, waardoor de smaak ook anders
wordt.
Kaas-met-portcombinatie: 10 years old Tawny port van
Taylor: een zachte, gerijpte Port die op 15 graden het best tot zijn
recht komt. Kruiden en kersen, erg fijn!
Zwangerproof
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Pittige fruitige Zwitserse kaas