Morlaccho is een typische kaas uit het gebergte Grappa in Veneto. Deze
werd eigenlijk vooral door de polenta geroerd, als 'kook-kaas'. Tot
Enrico Cattuzzo op zijn boerderij in Treviso de kaas verfijnde. Een
rauwemelkse witschimmel kaas van melk van koeien die niet bijgevoerd
worden met andere producten dan van eigen boerderij. De melk staat 4 tot
5 uur stil, om de verzuring in te zetten zonder toevoeging van zuursel.
Na productie wordt de kaas op zijn minst 30 dagen gerijpt. De korst
wordt dan licht wit en poederig, het zuivel voluptueus en licht
elastisch. Met een zuivere roomsmaak en lichte tonen van gist en
paddenstoelen is de kaas niet alleen meer een product om mee te koken
maar geweldig op ieder kaasplateau. Betty vond hier eindelijk haar kaas
in, welke ze kon verrijken met morilles. De kaas wordt uitgelepeld en
een swirl van gefruite morilles met mascarpone gevuld. Dit op die
pizza!!!
niet zwangerproof.
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
de ultieme herfstkaas