Nero Fumée
Omschrijving

Een gepasteuriseerde  koemelk kaas uit Veneto in noord Italië gemaakt door Sergio Moro.
De boerderij is al sinds 1930 in het bezit van de familie Moro  in die
tijd werd de melk door de grootvader van Sergio gewoon verkocht. In 1980
besloot Sergio de oude tradities van het maken en rijpen van kaas uit
deze regio weer nieuw leven in te blazen en aldus werd de eerste kaas
geboren genoemd:  Latteria Moro.


Toen Betty en Martin in 2014 bij Sapori (een Italiaans kaasevenement georganiseerd door Valsana) een seminar
over Dilmah thee en kaas gaven, raakte Sergio zo geïnspireerd dat hij op het idee kwam om kaas en thee bij de bereiding van een nieuwe kaas te
combineren.


De kaas wordt licht gerookt om de korst goed te sluiten. Daarna volgt de rijping in de Lapsang Souchon thee een
gerookte thee uit China. Hierdoor ontstaat een licht-rokerige maar ook
wat zoetige smaak.


zwangerproof.


Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Nero Fumée

Italiaanse Blauwader

Kies een gewicht
vacuümeren of extra papierOptioneel
€ 5,00
100 gram
€ 50,00 per Kilo
Geit
Rauwmelks
Pikant
Blauw
Melk
Italië