Deze Parmezaanse kaas wordt gemaakt door de coöperatieve kaasmakerij San Pietro (voluit: CASEIFICIO SOCIALE SAN PIETRO SOCIETA AGRICOLA COOPERATIVA)
in het kleine bergdorp Benedello du Pavullo in de provincie Modena. Deze
kaasmakerij produceert, van rauwe melk die afkomstig is van vijf
boerderijen in de omgeving, slechts zes kazen per dag. Voor 1 kilo
Parmezaan is ongeveer 16 liter melk nodig. Dus ongeveer 600 liter voor
één kaas.
Alléén Parmezaan uit de provincies Modena, Parma en Reggio Emilia (en
uit delen van Bologna en Mantova) mag de naam dragen. Echte Parmezaan
is te herkennen aan het zegel dat over de hele zijkant van de kaas
gedrukt is: 'Parmigiano Reggiano'. De productie van de kaas wordt
beheerd en gecontroleerd door het 'Consorzio del Formaggio Parmigiano
Reggiano'. Volgens de eisen van dit 'Consorzio' moet 50% van het voer
uit de regio komen, het voer voor de melkkoeien van onze kaas komt voor
100% uit de omgeving. Vanwege de unieke kwaliteit van het voer in de
bergen, dat natuurlijk ook zijn effect op de kaas heeft, dragen onze
kazen hun eigen D.O.P. di Montagna. Toevoegingen aan de melk uit de
streek zijn slechts stremsel, passie en de kunst van het kaasmaken. Meer
is niet toegestaan.
Giorgio Cravero, affineur en vriend in Bra, heeft al lange tijd een relatie met
de coöperatieve kaasmakerij San Pietro. In zijn kaaskathedraal rijpen
ruim 5.000 'wielen' met een gemiddeld gewicht van tussen de 34 en 40
kilo. In de periode eind maart tot eind oktober rijpen de kazen bij een
temperatuur tussen 16 en 18 graden. In de winter zakt de temperatuur tot
rond de 4 graden. De luchtvochtigheid is altijd 70%. Elke twee weken
worden de kazen gedraaid. Dit alles om een perfecte 'Parmigiano
Reggiano' te garanderen.
De door l'Amuse geleverde Parmezanen zijn tussen de 24 en 28 maanden oud.
Is Parmigiano Reggiano geschikt voor consumptie door zwangere dames? JA!
De door l'amuse geleverde Parmezanen zijn tussen de 24 en 28 maanden oud.