De naam Pecorino komt van het Italiaanse woord pecora (=schaap).
De kaas wordt gemaakt van melk van de Sardo-schapen die in het wild
in de bergen leven en antibioticavrij zijn. Doordat ze vrij door de
heuvels lopen, krijgen ze niet alleen veel gras, maar ook veel soorten
kruiden te eten. Zo ontstaat de lichtkruidige smaak van deze kaas. Het
stremsel is afkomstig uit de lebmaag van de eigen lammeren.
Er zijn heel veel regionale varianten van Pecorino, De kaas is
bovendien verkrijgbaar in verschillende vormen van rijpheid. Er zijn
harde en vrij zoute kazen zoals de Pecorino Romano uit Sardinië
en niet, zoals de naam doet vermoeden, uit Rome. De sterk zoute smaak
ontstaat door de kaas tijdens de bereiding met zeewater te wassen. Ook
zijn er een aantal minder harde en zelfs iets zoetige kazen zoals de 'Pecorino Lucano' en ook de Pecorino Sardo, die in veel variaties wordt geproduceerd en in die regio tot de populairste kazen wordt gerekend.
Andere variëteiten zijn: Pecorino Lucano en Pecorino Crotonese.
Is Pecorino geschikt voor zwangere dames? Dat is afhankelijk van de leeftijd (meer dan zestig dagen = JA!)
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
fruitige Pecorino