De naam Pecorino komt van het Italiaanse woord pecora (=schaap).
Deze Pecorino komt uit Sicilië en wordt gemaakt door de familie Messina in de kaasmakerij Caseificio Biopek in Gibelina Nuova. Trapani.
Deze kaasmakerij werkt samen met 80 verschillende schapenhouders in een omtrek van ca. 70km rondom de kaasmakerij.
Ze hebben drie melkwagens de hele dag rondrijden om melk op te halen bij alle kleine veehouders.
Vervolgens pasteuriseren ze de melk en voegen ze met het kaasmaken peperkorrels toe.
Dit maakt de Pecorino die van zichzelf prachtig zacht en fruitig is net even een tikkeltje spannender zonder dat de Peper overheerst.
Peperkorrels werden toegevoegd aan kaas ter conservering, door de warme Siciliaanse temperaturen konden de kazen sneller last hebben van bacteriologische problemen en schimmels, de peper kon dit voorkomen.
Is Pecorino Pepato geschikt voor zwangere dames?
JA!
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
fruitige Pecorino met peperkorrels