Is een kaas geproduceerd door, voorheen, Roquefort producenten.
De kaas komt ook uit dezelfde Roquefort-producerende regio.
Binnen een brede kring van Roquefort-sur-Soulzon grazen duizenden Lacaune-schapen waarvan de rijke melk zal worden verkocht voor de productie van de beroemde blauwe kaas.
Maar toen een collectief van 36 voormalige Roquefortmelkproducenten, trots op hun terroir en productie, zich losmaakte van de kudde en hun eigen kaas begon te maken, hoopten ze een recept te produceren dat de specifieke kwaliteiten van de melk van hun Lacaunes weerspiegelde, hoog op de Causses kalksteenplateaus gegraasd te hebben .
Het recept maakt gebruik van Penicillium Roqueforti-schimmelcultuur, hetzelfde is als zijn bekendere neef, Waardoor je zeker kan herkennen dat de roots van deze kaas bij de Roquefort ligt.
Maar door toch het recept iets anders te hebben krijg je toch een compleet andere kaas.
Persillé du Malzieu is iets steviger van structuur en de licht-metalige tonen van de Roquefort zijn vervangen door zoete- melkige- en animale tonen.
Zwangerproof
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Bleu de Brebis