Roquefort Caves Baragnaudes
Omschrijving

Roquefort AOP, Caves Baragnaudes

Een sublieme Roquefort! Gemaakt van de ongepasteuriseerde lentemelk van de schapen die het eerste jonge gras weer eten.
Aan de melk wordt de ouderwetse Penicillium Roqueforti toegevoegd, en niet, zoals vele andere soorten Roquefort, met een combinatie van 5 verschillende soorten schimmel (voor de houdbaarheid, stevigheid, blauwe kleur etc.)
Na een rijpingsperiode van minimaal 6 maanden tot één jaar, worden ze gekeurd en dan wordt gemiddeld één op de drie kazen goed genoeg bevonden om de naam 'Caves Baragnaudes' te mogen dragen.

De blauwaderkaas uit Roquefort kreeg, na veel rechtszaken, in 1925 als eerste Franse kaassoort een AOC-toekenning. De Roquefort AOP mag sindsdien alléén ontstaan in de grotten van de gemeente Roquefort,
waar ze ook geconserveerd en verpakt dienen te worden.
Zelfs de koelruimtes die worden gebruikt voor opslag van de Roquefort AOP dienen binnen de gemeentegrenzen van Roquefort gelegen te zijn.

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Roquefort Caves Baragnaudes

Mooiste Roquefort die er is!

vacuümeren of extra papier
Kies een gewicht
€ 4,50
100 gram
Eigenschappen
Blauwader
Rauwmelks
Schaap
Frankrijk
Pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Ja