Een 60+ boerenkaasje van gepasteuriseerde of ongepasteuriseerde koemelk en de grotere variant van de Saint Marcellin, zijn beiden
afkomstig uit de Beaujolais waar deze kaas al sinds 1500 gemaakt wordt. Vroeger werd deze kaas uitsluitend van geitenmelk gemaakt, nu meestal
van 100% koemelk. Eenmaal rijp, vertoont de eetbare korst hier en daar een grijzige schimmel. De Saint-Félicien is romiger dan de
Saint-Marcellin en heeft een wat hoger vetgehalte. Vanwege het groter formaat verloopt het rijpingsproces net iets anders. l'Amuse kiest
ervoor het kaasje in het zo herkenbare stenen bakje te laten rijpen. Dat maakt de kaas uiteindelijk vloeibaar en is daardoor heerlijk weg
lepelen met je geliefde. De minimale rijpingstijd van Saint-Félicien is drie weken. Door de heerlijke frisheid van deze kaas met zijn aardse
tonen zal niemand er genoeg van krijgen, zeker als er van die licht gekoelde Beaujolais Primeur nog wat over is van het hoofdgerecht.
Niet Zwangerproof
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Romig lepel-kaasje uit omgeving Lyon