Stichelton
Omschrijving

Joe Schneider maakt deze blauwe kaas van rauwe melk op Stichelton Dairy sinds 2006.
Hij en de oprichter en directeur Randolph Hodgson van Neals Yard Dairy in Londen wilden een Stilton maken van rauwe melk, maar de SCA (Stilton Cheesemakers Association) weigerde hun verzoek en zo werd Stichelton geboren.
De kaas wordt geproduceerd op Collingthwaite Farm, gelegen op het Welbeck Estate.
Rauwe melk is zeker een factor in de smaak van Stichelton, maar de manier waarop de kaas wordt gemaakt maakt dat de smaak van de melk meer naar voren komt.

Joe gebruikt zeer weinig stremsel en laat de wrongel 24 uur rijpen, waardoor de natuurlijke flora in de melk de tijd krijgt om smaak te ontwikkelen.
De wrongel wordt met de hand geschept in plaats van volgens de fabrieksmethoden, waardoor een meer delicate textuur ontstaat.
De kaas wordt tijd gegeven om een korstvorming te beginnen, de tijd om te drogen en te rijpen alvorens ze doorspiest worden.
Misschien wel het allerbelangrijkste;  elke kaas wordt voor het verlaten van de boerderij getest op rijpheid.
Hoewel dit een blauwe kaas is, wordt de smaak van het zuivel niet overheerst door de blauwader.
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Stichelton

Rauwemelkse Stilton

Extra's
Kies een gewicht
€ 5,00
100 gram
Eigenschappen
Blauwader
Rauwmelks
Koe
Engeland
Pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Ja