Truffelbrie
Omschrijving

Deze kaas ontstaat  in de keuken van Fromagerie l'Amuse in IJmuiden, zodra de Brie de Meaux van ongepasteuriseerde koemelk uit Frankrijk rijp
genoeg is. De kaas wordt met een speciaal mes overdwars doormidden gesneden, bedekt met een laag Mascarpone, wat grof zeezout en plakjes
zomertruffel, waarna de eerder losgesneden bovenkant er weer delicaat bovenop teruggelegd wordt en belegd met plakjes van dezelfde truffel. In
deze boerenbrie van  Dongé zit van zichzelf al een geur van truffel die nu extra geaccentueerd wordt De Brie aux truffes heeft een smaak die
naast goddelijk, ook aards en pikant is.


Deze truffelkaas vraagt, nee schreeuwt, om wijnen met een hoog smaakgehalte en een stevig mondgevoel, waarin aardse tonen de boventoon
voeren; dat kunnen zowel witte als rode zijn: Champagne Blanc de blancs, Condrieu en rijke, rijpe rode Bourgognes.


Kaas-met-portcombinatie: 10 years old Tawny port van Taylor: een zachte, gerijpte Port die op 15 graden het best tot zijn recht komt. Drink en geniet gewoon omdat het kan!


Kaas-met-theecombinatie. Groene thee met Jasmijn van Dilmah: Zet de thee met gefilterd water en op 80 graden om bitters in de thee te
voorkomen. Serveer de thee in een wijnglas waarin alle aroma's goed los kunnen komen. Door de thee is mond warm; De kaas komt als het ware in
een gespreid bedje! Dit is een heerlijke combinatie en schoont bovendien de mond.


Niet zwangerproof!


Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Truffelbrie

Met Verse Truffel

Extra's
Kies een gewicht
€ 4,50
100 gram
Eigenschappen
Witschimmel
Rauwmelks
Koe
Frankrijk
Midden-pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
Verse truffel Mascarpone Grof zeezout
Nee