Wijnendale is een streekkaas uit de ommelanden van Brugge, een regio die nauw verbonden is met het tijdperk van overvloed en weelde van de hertogen van Bourgondië.
De hertogin van Bourgondië had namelijk de gewoonte haar jachtpartijen te organiseren op het Belgisch domein van het kasteel van Wijnendale, waarnaar de kaas is genoemd.
De geschiedenis van Wijnendale als ambachtelijk gemaakte kaas begint officieel pas in 1930 maar is al eeuwen oud.
Deze half-harde rode natuurkorstkaas is van oorsprong afkomstig uit Wijnendale.
Er wordt gefluisterd dat het (nog steeds geheime) recept voor Wijnendalekaas bedacht is door Pater Joseph (daarom is er vast een kerk naar hem vernoemd; de Pater Josephkerk!).
Sinds 1930 echter wordt deze kaas helaas niet meer in Wijnendale geproduceerd. De productie is overgenomen door de kaasfabriek in Passendale waar ook de kaas van die naam gemaakt wordt.
Mild van smaak met die typische trappisten-kaas smaak.
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Trapistenstijl-kaas uit België