Wrångebäck Ost
Omschrijving

Almnäs registreerde het merk Wrångebäck Sweden op 8 april 1889, waardoor het Zweden's oudste geregistreerde kaasmerk werd. Elke ronde kaas die sinds
die tijd is geproduceerd, draagt in de zijkant de afdruk Wrångebäck Sweden.
Wrångebäck-kaas wordt gemaakt van gethermiseerde koemelk.
Na een productiepauze werd in 2008 en met hulp van de 82-jarige ex-medewerker Hans Stiller, de productie van Wrångebäck-kaas
opnieuw opgepakt volgens het originele Almnäsrecept en -methode. De houten planken werden uit de oude opslag gehaald en in de nieuwe
opslagfaciliteit gebruikt. De oorspronkelijke bacteriecultuur die nog in de planken leefde, vestigde zich in de nieuwe Wrångebäck-kazen waardoor
de authentieke historische smaak gebleven is. De bacterieculturen zijn minstens 150 jaar oud. Een Wrångebäckkaas weegt ongeveer 10 kilo en is
31 centimeter in doorsnee. Tot 1961 was  de korst van de kaas met was behandeld, maar voor de Wrångebäckkaas van tegenwoordig heeft men ervoor
gekozen het oppervlak met zout water te wassen op dezelfde traditionele methode die voor Almnäs Brick gebruikt wordt.

In de klassieke Zweedse literatuur wordt Wrångebäck beschreven als het archetype van de grote Zweedse Manorkaas. Het aroma
is een beetje pikant, waarbij u de grasachtige, melkachtige geur van een warme koeienschuur in gedachte moet houden.

Wrångebäck Ost heeft een prachtige, frisse, complexe umami-smaak, en het mondgevoel is glad, fondant-achtig en romig. De
leeftijd is tussen 18 en 30 maanden.

Is Wrångebäck Ost geschikt voor zwangere dames? JA!


Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Wrångebäck Ost

Wrångebäck-kaas wordt gemaakt van gethermiseerde rundermelk.

Extra's
Kies een gewicht
€ 3,99
100 gram
Eigenschappen
Hard/half-hard
Gethermiseerd
Koe
Zweden
Midden-pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Ja