Vacherin Mont d'Or heel
Omschrijving

Helaas is dit seizoen op haar eind gekomen en is de Mont D'or tot eind September niet meer beschikbaar.

Vacherin Mont d’Or uitsnij-model


Een seizoensgebonden kaas!
Nadat de koeien van de alpenweiden terugkomen naar de stal ligt de melkproductie hoger dan in de zomer, van deze melk worden de kazen Mont d'Or en Vacherin Mont d'Or gemaakt. 

Vacherin Mont d'Or is een gewassenkorstkaas uit de Zwitserse Jura, gemaakt van gethermiseerde melk. Mont d'Or wordt in de Franse Jura gemaakt met rauwe koemelk. Beiden hebben hun eigen AOP-keurmerk.
In Frankrijk al sinds 1981 en in Zwitserland sinds 2003.
De verkoop van de Franse Mont d'Or kazen loopt van 13 september tot circa 15 maart en wordt gemaakt van de volle (rauwe) melk van koeien van het het Montbéliarde-ras.
Na het stremmen wordt de wrongel in de vormen gedaan om uit te lekken.
Tijdens de rijping worden de kazen dagelijks met pekel gewassen en gekeerd. 

Aan het eind van de rijping is de kaaskorst roze-beige geworden en begint ze te rimpelen.
De productie van de Zwitserse Vacherin Mont d'Or is gelijk op de verhitting van de melk na.( thermisering).
Deze is verkrijgbaar vanaf 11 oktober tot eind februari.De smaak is aromatisch, vol, fris en licht zoetig met nootachtige tonen.

De kaas is smeuïg en lepelbaar. Een waasje schimmel kan zich op de korst ontwikkelen en kan geen kwaad.
Deze is ook perfect geschikt om in de oven te doen en te nuttigen als twee personen kaasfondue. 

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Vacherin Mont d'Or heel

De seizoenskaas van nu uit Zwitserland heel

€ 20,95
550 gram
Eigenschappen
Roodflora
Gethermiseerd
Koe
Zwitserland
Midden-pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Nee