Wrångebäck Ost

Wrångebäck-kaas wordt gemaakt van gethermiseerde rundermelk.

Hoe gesneden?
Extra's
Kies een gewicht
19.98 500 gram
Wrångebäck Ost
Omschrijving

Wrångebäck Ost

  • Na een productiepauze werd in 2008 en met hulp van de 82-jarige ex-medewerker Hans Stiller, de productie van Wrångebäck-kaas opnieuw opgepakt volgens het originele Almnäsrecept en -methode.
  • De houten planken werden uit de oude opslag gehaald en in de nieuwe opslagfaciliteit gebruikt. De oorspronkelijke bacteriecultuur die nog in de planken leefde, vestigde zich in de nieuwe Wrångebäckkazen waardoor de authentieke historische smaak gebleven is. De bacterieculturen zijn minstens 150 jaar oud.
Licht pikant, waarbij u de grasachtige, melkachtige geur van een warme koeienschuur in gedachte moet houden. 
Wrångebäck Ost heeft een prachtige, frisse, complexe umami-smaak, en het mondgevoel is glad, fondant-achtig en romig.
Allergenen en ingrediënten
20 maanden
48+
Koe
Gethermiseerd
Melk
-
Ja
Nee