Gruyère Alpage

Gruyère is een harde kaas van rundermelk, genoemd naar de Zwitserse stad Gruyères

Hoe gesneden?
Extra's
Kies een gewicht
4,00 100 gram
Gruyère Alpage
Omschrijving

Gruyère Alpage

  • De kaas heeft sinds 2001 het Zwitserse AOC keurmerk.
  • Voor deze kaas krijgt men de melk 2 maal per dag aangeleverd. Die wordt samengevoegd, gestremd en gesneden om meer wei te laten wegvloeien. De wrongelmassa wordt naverwarmd tot 50-55 graden, waardoor er nog meer wei uit de kaasmassa verdwijnt.
  • Voor een kaaswiel van 35 kg is ongeveer 400 liter verse, rauwe melk nodig. De koeien die de melk leveren, voeden zich zomer's met weidegras en eten in de winter hooi.
De smaak van de Gruyère Alpage is zoetig, pittig, nootachtig en heeft hints van kruiden en bloemen.
Allergenen en ingrediënten
30 maanden
51+
Koe
Rauwmelks
Melk
-
Ja
Nee
Wij draaien op Midmid