L'Etivaz
Omschrijving

L'Etivaz

  • De koeien grazen in de alpenweiden boven de 1.000 meter.
  • l'Etivaz wordt in essentie net zo gemaakt als Gruyère 100 jaar geleden. Het wordt alleen gemaakt als de koeien in de zomer de alpenweiden begrazen. Het is van belang dat de kaas gemaakt wordt in de traditionele koperen ketels en boven een traditioneel open houtvuur.
  • De kaas wordt gevormd tot wielen van circa 40-65 cm. doorsnee en zijn ongeveer 10 cm. dik met een gewicht, afhankelijk van de doorsnee, van 20 tot 50 kg.
l'Etivaz heeft een stevige structuur met een fruitige, enigszins nootachtige smaak met tonen van kruiden en paddestoelen.

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

L'Etivaz

Een Zwitserse kaas uit de bergen bij Vaud

Kies een gewicht
Extra'sOptioneel
€ 4,50
100 gram
€ 45,00 per Kilo
Eigenschappen
Hard/half-hard
Rauwmelks
Koe
Zwitserland
Pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
Ja