Bastiaansen
in Molenschot (Noord-Brabant) is de kaasmakerij waar deze specialiteit
vandaan komt. De gepasteuriseerde biologische melk wordt vegetarisch
gestremd. Hiervoor wordt microbieel stremsel gebruikt. De kaas wordt net
als Goudse beschermd met een coating.
Na een rijping van twee maanden komen de kazen op de markt. Bij ons
liggen de kazen nog minimaal twee maanden extra te rijpen. Dit komt
zowel de smaak als de structuur ten goede.
De smaak van de kaas, die licht zoet en nootachtig is, ontwikkelt tot iets zoeter met een licht knisperend zuivel.
Kaas-met-theecombinatie. Groene thee met Jasmijn van Dilmah: Zet
de thee met gefilterd water en op 80 graden om bitters in de thee te
voorkomen. Serveer de thee in een wijnglas waarin alle aroma's goed los
kunnen komen. Door de thee is mond warm; De kaas komt als het ware in
een gespreid bedje! Nootachtig en bloemig tegelijk.
Zwangerproof
Vegetarisch
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen?
Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Nederlands blauwader