Colosso is één van de kazen van Rutger
Pekelharing en Marieke van Eyndhoven uit Lopikerkapel. Na zijn pensioen
wilde Rutger leren kaasmaken. Dit kon bij een goede vriend in Italië.
Vandaar de Italiaanse receptuur en namen. (Colosso komt van kolossaal=
groots)
De melk voor de Colosso is gepasteuriseerde buffelmelk, afkomstig van
een buffelfarm in Heusden. Het had wat voeten in aarde voor de kaas
echt goed lukte, want buffelmelk is zeer rijk aan eiwitten, wat het
maken van een blauwaderkaas niet vergemakkelijkte.
Uiteindelijk resulteerde het in enorme wielen van 12 kilo
schitterende kaas, met een zeer smeuïg fondant-achtig zuivel,
gelijkmatig dooradert.
De smaak is complex en geraffineerd, structuur heerlijk filmend,
Boter, kokos, licht zilt, kruidig en tonen van laurier, hooi, drop, stal
en pure chocolade. Licht aangename bitters op de achtergrond.
niet zwangerproof
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
De Colosso Oudwijker oftewel kolos, groot en stoer