Lazulli Oudwijker
Omschrijving

Rutger en Marieke zijn de twee briljante kaasmakers verantwoordelijk voor deze "niet-Nederlands" smakende bleu. Gebruik makend van gethermiseerde koemelk, de Penicilllum Roqueforti creëren zij deze 12 kilo wegende kaas. De receptuur is die van Gorgonzola, daar Rutger in Italië heeft geleerd bij een bevriende boer. 

De penicillum wordt aan de melk toegevoegd, gelijk met het zuursel en stremsel, maar doet in deze fase nog  niets.

Na het drogen van de kazen worden ze doorspiest met roestvrij stalen pennen om zuurstof in de kaas te brengen. Dan pas ontwikkelt de schimmelcultuur zich. Na een rijping van zeker drie maanden is de kaas op smaak. Het viel dus niet mee om dit voor het eerst te maken, je weet dan pas na drie maanden of het goed is en dat vergt geduld en precisie.

Wanneer rijp, smaakt de kaas fris, vol en aards met soms een heel klein aangenaam bittertje op de achtergrond als die van natte walnoten. De structuur is als boter en fondant. . Inmiddels hebben ze een tweede type Gorgonzola van buffelmelk aan de range toegevoegd, genaamd Colosso.

zwangerproof

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Lazulli Oudwijker

Nederlandse Blauwader kaas uit Lopikerkapel

vacuümeren of extra papier
Kies een gewicht
€ 3,80
100 gram
Eigenschappen
Blauwader
Gepasteuriseerd
Koe
Nederland
Midden-pittig
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Nee