Le Petit Doruvael
Omschrijving

Petit Doruvael

Omdat Ad Vlooswijk uit Montfoort het helemaal zat was voor wat betreft de ruilverkaveling is hij lekker kaas gaan maken, een roodflorakaasje! Zo bedacht hij de naam Petit Doruvael, waar bij in die tijd DoRuVaEl een samenvoeging was van Door Ruilverkaveling Vaak Ellende. Later veranderde zijn zoon het in Door Ruilverkaveling Van Elders, dat klinkt vriendelijker.

Veel experimenten met koemelk in de kaastobbe waren nodig om uiteindelijk tot deze gepasteuriseerde roodflorakaas met een gewassen korst te komen. 

Het geheim van de kaasmaker wordt niet verklapt, maar wat u wel mag weten is dat het uitgangspunt hun eersteklas melk is. 

De kaas heeft een hoog vochtge en rijpt in een ruimte waar de temperatuur op 15 graden wordt gehouden.

 De ruimte heeft een hoge luchtvochtigheid. 

Het eindresultaat is een gewassenkorstkaas met een delicate smaak die lijkt op een Trappistachtige kaas. 

De kaas krijgt zijn hoge kwaliteit door de strenge hygiëne en de continue controle, vanaf het melken tot en met de rijping van de kaas. Petit Doruvael werd in 2004 door een publieksjury uitgeroepen als winnaar van streekproduct het jaar.

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Le Petit Doruvael

Nederlandse half-harde Roodflora

vacuümeren of extra papier
Kies een gewicht
€ 2,50
100 gram
Eigenschappen
Roodflora
Gepasteuriseerd
Koe
Nederland
Mild
Allergenen en ingrediënten
Melk
-
Nee