Le Petit Doruvael
Omschrijving

Omdat Ad Vlooswijk uit Montfoort het helemaal zat was voor wat betreft de
ruilverkaveling is hij lekker kaas gaan maken, een roodflora kaasje! Zo
bedacht hij de naam Petit Doruvael, waar bij in die tijd DoRuVaEl een samenvoeging was van Door Ruilverkaveling Vaak Ellende.
Later veranderde zijn zoon het in Door Ruilverkaveling Van Elders, dat
klinkt vriendelijker, maar het slaat natuurlijk nergens op.


Veel experimenten met koemelk in de kaastobbe waren nodig om
uiteindelijk tot deze gepasteuriseerde roodflorakaas met een gewassen
korst te komen. Het geheim van de kaasmaker wordt niet verklapt, maar
wat u wel mag weten is dat het uitgangspunt hun eersteklas melk is. De
kaas heeft een hoog vochtige en rijpt in een ruimte waar de temperatuur
op 15 graden wordt gehouden. De ruimte heeft een hoge luchtvochtigheid.
Het eindresultaat is een gewassenkorstkaas met een delicate smaak die
lijkt op een Trappistachtige kaas. De kaas krijgt zijn hoge kwaliteit
door de strenge hygiëne en de continue controle, vanaf het melken tot en
met de rijping van de kaas. 

Kaas-met-theecombinatie. Darjeeling van Dilmah: Zet de thee met gefilterd water of Spa blauw en op 90 graden om de mond te
schonen. Serveer de thee in een wijnglas waarin alle aroma's goed los
kunnen komen. Bovendien oogt het veel leuker dan een theeglas met oor.
Door de thee is de mond warm; De kaas komt als het ware in een gespreid
bedje!  Fris en romig, Smaken van boter en caramel.


Zwangerproof

Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.

Le Petit Doruvael

Nederlandse half-harde Roodflora

Kies een gewicht
vacuümeren of extra papierOptioneel
€ 2,50
100 gram
€ 25,00 per Kilo
Koe
Gepasteuriseerd
Zacht
Roodflora
Melk
Nederland