Een lactisch gestremd rauwemelks koe melk kaasje met een Witflora korst:
de Geotrichum candidum en dierlijk stremsel. Lactisch gestremd betekent
dat men zo min mogelijk stremsel toevoegt en daardoor een rullig zuivel
krijgt. Daarna wordt de wrongel in een grotere vorm geschept, waardoor
het kaasje wat smeuïger blijft.
Petemoei rijpt 5-8 weken.
Omschrijving: een ribbelige huid met daaronder het smeuïge zuivel met
romige en frisse zuren en een beetje excentriek. Bij uitstek
haantje-de-voorste op het kaasplateau, heerlijk in / bij een salade of
zelfs gegrild op toast. De naam Petemoei (lees Peettante of Goede Fee)
is komt voort uit het feit dat koeien zorg dragen voor elkaars kalveren.
Ondanks de naam is deze kaas NIET GESCHIKT voor zwangere dames!
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Nederlands romig kaasje