Remeker Rijp
Omschrijving

Al sinds ergens rond 1600, wordt de grond van de boerderij beheerd
door familie Van de Voort. De grond ligt aan de eeuwenoude Postweg,
precies waar deze weg de Lunterse beek kruist.

De familienaam “Van de Voort” is ontstaan uit deze kruising, omdat een 'voort' een
doorwaadbare plaats in een beek is of was. De huidige boerderij is door
Peter in 1925 voor zijn zoon Jan Dirk, die in dat jaar trouwde,
gebouwd. In 1926 werd er een zoon geboren, die Peter genoemd werd en
weer de vader is van Jan Dirk, de huidige boer op 'De Groote Voort', die
ook weer een zoon heeft die… Peter (natuurlijk!) heet.

Alleen melk van de eigen Jerseykoeien wordt gebruikt om de
Remekerkaas te maken. Zij verwerken de melk rauw, er wordt biologisch
gewerkt, en het weinige zout dat gebruikt wordt is Keltisch zeezout. De
eigen Ghee dient als korstdekmiddel, een vinding die hen de Ekoland
Innovatieprijs opleverde.

Remeker Pril is de natuurkorstkaas, die ongeveer 3 maanden is gerijpt. Deze kaas heeft verrassend veel smaak en structuur.

Remeker Ryp is de meest verkochte kaas. De invloed
van de natuurlijke korst en flora van het eigen pakhuis doen hun werk.
De Remeker Ryp rijpt 8 tot 9 maanden om de volle smaak te bereiken.

Olde Remeker heeft ook  een natuurkorst. Door de
lange rijping van 10 tot 12 maanden  en de werking van het microklimaat
in het pakhuis, heeft deze kaas een heel eigen smaak gekregen. De kaas
blijft uitstekend snijdbaar en de smaak is complex sterk, maar zuiver.
Het is zonder meer één van de de meest bijzondere kaas die we bij
l'Amuse in huis hebben!

Door de melk en de wrongel niet te thermiseren of te pasteuriseren,
maar rauw te verwerken, blijft alles onder de temperatuur van de melk
uit de uier (= 38 graden) en blijven de enzymen, die van nature aanwezig
zijn in de melk, behouden. Ze kunnen dan hun belangrijke rol spelen in
de rijping. Dat is duidelijk te proeven doordat de smaak van deze
rauwemelkse kaas na het doorslikken, lang in de mond blijft hangen.

De natuurlijke werkwijze in de gehele keten geeft de smaak. Het is
vooral een kwestie van weglaten. Er wordt geen kunstmest en ook geen
bestrijdingsmiddelen gebruikt. Er is geen sprake van  onthoornen, enten,
ontwormen, verpompen, antibiotica, rantsoen bewerken, synthetische
vitamines, krachtvoer, pasteuriseren, homogeniseren, ontromen,
bactofugeren, thermiseren, calciumchloride, salpeterzuur of overmatig
synthetisch geraffineerd zout  bij Van de Voort..
Op deze manier heeft de melk de kans om in de kaas te laten zien hoe
lekker melk echt is. Rauwe melk mag helaas niet verkocht worden in
winkels, rauwemelkse kaas gelukkig wel.

Geschikt voor zwangere dames? JA

Remeker Rijp

Remeker is een rauwmelkse natuurkorst kaas, gemaakt op boerderij De Groote Voort in de Gelderse Vallei

Extra'sOptioneel
Kies een gewicht
€ 17,48
500 gram
Allergenen en ingrediënten
8 maanden
48+
Koe
Rauwmelks
Melk
-
Ja
Nee