Maroilles Fermier

Stevige Roodflora uit de Picardie

Kies een gewicht
2,60 100 Gram
Maroilles Fermier
Omschrijving

Maroilles

Maroilles is, net als Epoisses, Münster, Langres en Carré du Vinage een gewassen korstkaas met een roodflora uit ongepasteuriseerde melk.
De vierkante Maroilles, sinds 1950 al met een AOC-keurmerk, komt uit de 'nieuwe' regio les Hauts de France, meer specifiek de Picardie, en dankt zijn naam aan de gelijknamige plaats,
waar hij al sinds de 7e eeuw gemaakt wordt.  
De Picardie is een gebied van landbouw, mijnbouw en harde werkers. Als die werkers thuiskomen hebben ze geen behoefte aan subtiele fratsen: kaas moet naar kaas smaken! Robuust!

De melk komt van koeien die grazen van de weelderige groene begroeiing in deze streek mede waardoor de kaas zijn eigen smaak krijgt.
De koeien moeten een Franse versie zijn van ons Friese zwartbont vee.
Sinds 1996 heeft deze kaas ook nog eens een beschermde oorsprongsbenaming.
Na het wassen worden de kaasjes te drogen gelegd waardoor de specifieke zanderige korst ontstaat.

Allergenen en ingrediënten
Koe
Rauwmelks
Melk
-
Ja
Nee
Nee
Productinformatie
Frankrijk
-
pittig
Ja
Nee