Kirkham's Lancashire
Kirkham’ s Lancahire is geweldig! Een Britse klassieker!
Nabij Goosnarch in Lancashire, Noordoost Engeland, staat de laatste boerderij ter wereld waar al drie generaties van rauwe melk Lancashirekaas wordt gemaakt.
Bepalende kenmerken zijn de sappige, maar toch brokkelige textuur (door Graham Kirkham aangeduid als een 'buttery crumble') en de yoghurtachtige, heldere, gelaagde smaak.
De melk rijpt eerst een nacht om de eigengemaakte kaasbacteriën werkend en actief te krijgen.
Dan wordt de melk verkaasd en de wrongel wordt tot de volgende dag te rusten gelegd.
De verse melk van de volgende dag wordt ook verkaasd en verkruimeld met de wrongel van de vorige dag. Vervolgens gezouten.
En dit gebeurt op deze manier 3 dagen achter elkaar, waarna het in de vaten wordt geschept, geperst en in linnen te rijpen wordt gelegd!
Deze manier van kaasmaken ontstond in de tijd dat boeren niet voldoende koeien hadden om van de melk in één keer kaas te maken!
Het resultaat is een kaas met de intense smaak van de melk die werd gebruikt, met een buitengewoon complexe en langdurige smaak.
Onze Lancashire is 4 tot 6 maanden oud, aards, pikant, boter- en yoghurttonen.
Zwangerproof
Plaatst u een bestelling om op te halen bij een van onze filialen? Onthoud dan uw ordernummer, dit maakt het vinden van uw bestelling een stuk gemakkelijker.
Frisse en brosse Engelse Kaas